Працівника прийняли на роботу в кінці кварталу, а зарплату нарахували у наступному: як заповнити графу 6 форми 1ДФ

UA RU

Якщо працівника прийняли на роботу в звітному періоді, наприклад 31 березня, а зарплату нарахували і виплатили у наступному, наприклад 1 квітня, то дату, коли уклали з ним трудові відносини, а саме 31 березня, не відображайте у формі 1ДФ, яку подаєте за той місяць, у якому нарахували та виплатили зарплату працівнику.

Податкові агенти подають форму 1ДФ до ДФС у строк, який встановив ПК, та відображають суми доходу, який нарахували/виплатили працівнику, та суми ПДФО, який з них утримали та перерахували до ДФС. Такий розрахунок подавайте, якщо працівнику нарахували зарплату протягом звітного періоду (пп. «б» п. 176.2 ПК).

Трудовий договір між роботодавцем та працівником оформіть наказом/розпорядженням роботодавця. Якщо не видали наказ/розпорядження, але фактично допустили працівника до роботи, трудовий договір вважають укладеним (ст. 24 КЗпП).

У графі 6 форми 1ДФ «Дата прийняття на роботу» вказуйте відомості тільки про тих працівників, яких прийняли на роботу у звітному періоді (п. 3.7 р. ІІІ Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.2015 № 4).

За інформацією ГУ ДФС у Волинській області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити діючу форму – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
107236

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90578

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66361

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35858

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
83080

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді