Фактический размер прожиточного минимума в ценах сентября

RU UA

По расчетам Минсоцполитики фактический размер прожиточного минимума для трудоспособных лиц с учетом суммы обязательных платежей в ценах сентября 2019 составляет 4732,67 грн.

То есть законодательно установленный на сентябрь 2019 прожиточный минимум для трудоспособных лиц (2007 грн) занижен по сравнению с его фактическим размером в 2,4 раза или на 2726 грн. Минимальная заработная плата является ниже фактического размера прожиточного минимума для трудоспособных лиц на 560 грн или на 12%.

Средняя заработная плата в Украине в сентябре 2019 выросла на 1,4% по сравнению с предыдущим месяцем и составила 10687 грн. При этом минимальная заработная плата (4173 грн) в сентябре 2019 составила 39,0% от средней зарплаты, тогда как рекомендованное Международной организацией труда и Всемирным банком соотношение должно находиться в пределах 50-60%.

Заработная плата работников отдельных отраслей бюджетной сферы остается ниже, чем средняя по экономике: в образовании — 8439 грн (или 79,0% от средней по экономике), здравоохранении и предоставлении социальной помощи — 6916 грн (или 64,7% от средней по экономике).

Наибольшая средняя зарплата в Донецкой (11907 грн) области и Киеве (15626 грн), самая низкая — в Черновицкой области (8338 грн).

По информации Департамента по вопросам бюджета и оплаты труда аппарата Федерации профсоюзов Украины

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38774

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1934

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12042

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді