«Лига антитрастовые» против «киевской локализации» в закупках

RU UA
Общественная организация «Совет защиты конкуренции и потребителей» обратилась в АМКУ столичных депутатов с просьбой не допустить принятия «киевской локализации» в публичных закупках.

БЕЗПЛАТНИЙ ВЕБІНАР Визначаємо предмет закупівлі та оприлюднюємо інформацію про нього в ЕСЗ

«Ліга антитрасту» проти «київської локалізації» в закупівлях

В обращении по проекту решения, принятого Киевсоветом 28 июня в первом чтении, указано, что в случае принятия проекта решения во втором чтении в такой редакции, негативными последствиями, в частности, будут:

  • приобретение заказчиком товара, стоимость которого может быть на 30% дороже;
  • создание новых монополистов и устранение конкуренции, и как следствие дополнительные расходы из местного бюджета;
  • образование картелей между несколькими производителями/участниками, вместо соревнования и экономии выберут согласование поведения и сверхприбыли и тому подобное.

По материалам Dozorro

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3791

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
34923

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5788

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді