«Ліга антитрасту» проти «київської локалізації» в закупівлях

UA RU
Громадська організація «Рада захисту конкуренції та споживачів» звернулась до АМКУ столичних депутатів з проханням не допустити прийняття «київської локалізації» в публічних закупівлях.

БЕЗПЛАТНИЙ ВЕБІНАР Визначаємо предмет закупівлі та оприлюднюємо інформацію про нього в ЕСЗ

«Ліга антитрасту» проти «київської локалізації» в закупівлях

У зверненні стосовно проекту рішення, прийнятого Київрадою 28 липня у першому читанні, вказано, що у випадку прийняття проекту рішення у другому читанні в такій редакції, негативними наслідками, зокрема, буде:

  • придбання замовником товару, вартість якого може бути на 30% дорожчою;
  • створення нових монополістів та усунення конкуренції, і як наслідок додаткові витрати з місцевого бюджету;
  • утворення картелів між кількома виробниками/учасниками, які на заміну змаганню та економії виберуть узгодження поведінки та надприбутки тощо.

За матеріалами Dozorro

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3781

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
34901

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5773

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29281

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді