Чи може вчитель працювати дистанційно з-за кордону

292

Запитання

Чи може вчитель працювати дистанційно з-за кордону?

Відповідь

Детальний матеріал

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Переглянути

Держпраці нагадує, що постанова Кабінету Міністрів України «Про особливості дистанційної роботи в державному секторі» від 26 квітня 2022 року № 481 не стосується вчителів і вихователів, оскільки заклад освіти комунальної форми власності не є суб’єктом господарювання державного сектора економіки.

Калькулятор днів щорічної відпустки

Дистанційно працювати з-за кордону вчителю можна, для цього не потрібне відрядження. А в роз’ясненні Міністерства освіти і науки від 15 березня 2022 № 1/3463-22 року вказано, що кожен працівник (педагогічний, науково-педагогічний та інші) закладів і установ освіти, робота якого відбувається в дистанційному режимі, має самостійно визначити робоче місце та, відповідно, є відповідальним за гарантування безпечних і нешкідливих умов праці на цьому робочому місці, зокрема, за межами території України.

В умовах воєнних дій можливе вимкнення комунікацій, які дозволяють працювати дистанційно, – електроенергії та мережі Інтернет. Неможливість виконання працівником дистанційної роботи через відсутність відповідних комунікацій не може розглядатися як порушення трудової дисципліни.

За інформацією Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153093

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
74916

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22061

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
94211