Які особливості подання звіту ЗВР-1 за третій квартал 2024 року

25
Теми:

Запитання

Чи підлягає перенесенню останній день терміну подання звітності, пов’язаної із використанням КОРО (РК), якщо він припадає на вихідний та/або святковий день?

Відповідь

Детальний матеріал

КОРО: особливості застосування Книги обліку розрахункових операцій

Переглянути

Відповідно до абз. 1 п. 7 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР, суб’єкти господарювання, які:

  • здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосовуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг,
  • а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції,

зобов’язані подавати до контролюючих органів звітність, пов’язану із застосуванням реєстратора розрахункових операцій та розрахункових книжок, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця у разі, якщо цим пунктом не передбачено подання інформації по дротових або бездротових каналах зв’язку.

Вебінар для бюджетників «Як ревізори перевіряють господарські договори»

Наказом Міністерства фінансів від 21.01.2016 № 13 передбачено подання Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за формою № ЗВР-1.

Згідно з п. 5 ст. 254 Цивільного кодексу України, якщо останній день строку припадає на:

  • вихідний,
  • святковий
  • або інший неробочий день, що визначений відповідно до Закону у місці вчинення певної дії,

днем закінчення строку є перший за ним робочий день.

Крім того, п. 6 ст. 120 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що якщо закінчення строку припадає на:

  • вихідний,
  • святковий
  • чи інший неробочий день,

останнім днем строку є перший після нього робочий день.

Якщо закінчення строку подання звітності, пов’язаної із застосуванням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день.

У 2024 році граничний термін для звіту про РРО та КОРО за підсумками 3 кварталу припадає на неділю 15 жовтня. Отже останній день для подання звіту в цьому випадку буде понеділок, 16 жовтня.

За інформацією ГУ ДПС в Одеській області

безплатний вебінар про перевірки ревізорів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

КОРО: особливості застосування Книги обліку розрахункових операцій

Книги обліку розрахункових операцій (КОРО) ведуть установи при проведенні готівкових розрахункових операцій у визначених законодавством ситуаціях. Розглянемо коли їх бюджетній установі вести обов’язково, а коли можна обійтися й без них?
26259

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6990

Картка аналітичного обліку касових видатків

Облік касових і фактичних видатків в бюджетниій установі 2024 ➤ зразок картки аналітичного обліку касових видатків ➤ зразок картки аналітичного обліку фактичних видатків
24941

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
36017