Чи сплачувати листок непрацездатності мобілізованого працівника

548

Запитання

Чи підлягає оплаті листок непрацездатності мобілізованого працівника?

Відповідь

Детальний матеріал

Лікарняні 2023: нарахування та оплата

Переглянути

Чи підлягає оплаті листок непрацездатності мобілізованого працівника

Калькулятор індексації зарплати

Працівнику увільненому від виконання свої обов’язків за посадою (професією) на час виконання державних або громадських обов'язків, які здійснюється ним у робочий час, підстав для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, як виплати, що компенсує втрату заробітної плати немає.

Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» № 2011-XII від 20.12.1991.

За працівниками які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період зберігаються лише місце роботи і посада на підприємстві, в установі, організації, у яких вони працювали на час призову (ч. 3 ст. 119 КЗпП).

За інформацією Центрального регіону інспекційної діяльності у Дніпропетровській області

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237452

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
12929

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22054

Листок непрацездатності – порядок заповнення та зразок

Листок непрацездатності: ➤ лист непрацездатності – бланк ➤ лист непрацездатності – зразок заповнення ➤ інструкція заповнення ➤ листок непрацездатності – зміни 2024 року ➤ як правильно оплатити лікарняний за листком непрацездатності.
65356