Куди ВПО подати декларацію, щоб отримати податкову знижку

До якого органу контролю подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи, щоб отримати податкову знижку, переселенцю з тимчасово окупованої території?

kompensaciya.jpg

Платні послуги. Самотест для бюджетних установ ⏩

Платник податків — внутрішньо переміщена особа подає декларацію про майновий стан і доходи (далі — декларація) до органу контролю за місцем свого фактичного проживання/перебування. Але за умови, що:

  • подав цьому органу контролю заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб — платників податків за формою № 5ДР (далі — заява);
  • пред’явив довідку про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи (далі — довідка про ВПО).

Якщо платник податків не подав заяви та не пред’явив довідки про ВПО, декларацію слід подавати за місцезнаходженням органу контролю, який перемістили з тимчасово окупованої території.

ЗІР, категорія 103.24


Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами. Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку. Ми вже підготували для вас знижку у 2500 грн на передплату тижневика «Головбух: БЮДЖЕТ» на рік.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38765

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1934

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12040

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді