Із 25 серпня довідку про те, що подали декларацію про доходи, отримуйте за новим порядком

Мінфін затвердив зміни до довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи та Порядку її оформлення і видачі, які діють із 25 серпня.

buhuchet_016.jpg

Позапланові перевірки Держпраці під час воєнного стану

Наказ Мінфіну від 16.06.2022 № 174

25.08.2022 набрав чинності наказ Мінфіну від 16.06.2022 № 174, який затвердив зміни:

  • до форми Довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або відсутність податкових зобов’язань) (далі — Довідка);
  • Порядку оформлення і видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або відсутність податкових зобов’язань) (далі — Порядок).

Зміни до форми Довідки:

1. На початку форми слова «прізвище, ім’я, по батькові платника податків» замінили словами «прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) платника податків».

2. Вилучили слова та цифри у рядку за кодом:

  • 01 — «рядок 10 податкової декларації»;
  • 02 — «рядок 10.6 податкової декларації»;
  • 03 — «рядок 11 податкової декларації»;
  • 04 — «рядок 12 податкової декларації»;
  • 05 — «рядок 22.1 + рядок 23.1 податкової декларації».

3. Слова «ініціали та прізвище» замінили словами «власне ім’я та прізвище».

4. Примітку «**» виклали в новій редакції:


** Серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті).

Зміни до Порядку:

1

Заяву та податкову декларацію платник подає до ДПС за місцем податкового обліку, а тимчасово переміщені особи — до будь-якого органу контролю

2

Якщо платник не подав податкову декларацію та не сплатив ПДФО, військовий збір, ДПС відмовить у наданні довідки у строки, що зазначає пункт 7 Порядку:

  • платникам, які звернулися на підставі пункту 179.12 Податкового кодексу України (ПК), — упродовж 10 календарних днів (к. дн.) після отримання заяви;
  • резидентам, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання та які звернулися на підставі пункту 179.3 ПК, — упродовж 30 к. дн. після надходження податкової декларації та сплати належної суми податку

3

Довідку в паперовій формі отримує безпосередньо платник податків за місцем податкового обліку, а тимчасово переміщені особи — в ДПС, до якої подали заяву, якщо підтвердили задекларовані суми

4

У рядку 01 зазначають суму доходів, які включають до загального річного оподатковуваного доходу:

  • зарплату
  • дохід за цивільно-правовим договором
  • іноземні доходи
  • доходи від операцій з продажу нерухомості або рухомого майна
  • інвестиційний прибуток
  • доходи ФОПа та інші

Нагадаємо, Довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) можна безкоштовно отримати через портал «Дія» впродовж 10 к. дн.


Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами. Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку. Ми вже підготували для вас знижку у 2500 грн на передплату тижневика «Головбух: БЮДЖЕТ» на рік.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82574

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67575

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3655

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47491

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді