Який відсоток акцизу на пальне отримають місцеві бюджети

Внесено зміни до Податкового кодексу

акциз місцеві бюджети

Платні послуги. Самотест для бюджетних установ ⏩

Після змін до Податкового кодексу України місцеві бюджет знов будуть отримувати частину від акцизного податку з пального. Відповідне рішення прийняла Верховна Рада, деталі про зміни повідомив Офіс підтримки реформи децентралізації при Міністерстві розвитку громад та територій України .

Новим законом розмір акцизу на пальне встановлений в таких розмірах:

  • бензин 100€/ 1000 літрів
  • дизель 100€/ 1000 літрів
  • біопаливо 100€/ 1000 літрів
  • газ 52 €/ 1000 літрів

Якщо замовником пального є Міністерство оборони України, ставка акцизу залишається 0 євро за 1000 літрів.

Нагадаємо, нульова ставка акцизів на пальне та відповідно надходження відсотку від акцизів до місцевих бюджетів були запроваджені Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15 березня 2022 року.

Частка в 13,44% від акцизів на пальне встановлена з 1 січня 2017 року.  Після поновлення збору до надходжень місцевих бюджетів будуть зараховувати близько 500 млн грн щомісячно.

За матеріалами Децентралізація

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35593

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4271

Облік внесків до статутного капіталу комунальних підприємств ОТГ

Облік внесків до статутного капіталу КП – що буде в обліку та фінансовій звітності, як обліковується вартість внеску на дату його здійснення та на дату балансу. Ці та інші питання – у даному огляді.
26587

Казначейське обслуговування бюджетників

Під час обслуговування місцевих бюджетів органи Казначейства діють за чітко встановленим порядком. Дотримуватися цього порядку мають і установи, якщо хочуть вчасно отримати кошти. Опишемо докладно всі складові казначейського обслуговування місцевих бюджетів.
13586

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1934

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді