Що зміниться в умовах атестації робочих місць під час воєнного стану

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінекономіки оприлюднило проєкт постанови КМУ «Про внесення зміни до пункту 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці».

атестація робочих місць під час воєнного стану

Норми тривалості робочого часу 2023

Атестацію робочих місць за умовами праці проводять де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працюючих, а також на їхніх нащадків як тепер, так і в майбутньому.

Проєкт постанови КМУ має на меті врегулювати питання проведення атестації робочих місць за умовами праці в період дії воєнного стану.

Так, якщо строк проведення атестації настав у період дії воєнного стану, роботодавець має право перенести її проведення на період — протягом шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні. Для цього потрібно оформити відповідне рішення/наказ та погодити його із профспілкою.

Водночас результати атестації проведеної до введення воєнного стану продовжують діяти та використовуються у період дії воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19102

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді