Рада планує скасувати гарантії для працівників, обраних на виборні посади

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
В парламенті зареєстровано законопроєкт, який вносить зміни до Кодексу законів про працю.

гарантії для працівників, обраних на виборні посади

ВИРОБНИЧИЙ КАЛЕНДАР 2023

У КЗпП закріплені гарантії для працівників, звільнених від роботи внаслідок обрання їх на виборні посади в держорганах, профспілкових та інших громадських організаціях. Після закінчення їх повноважень за виборною посадою їм надавалась попередня робота/посада, а при її відсутності — інша рівноцінна робота/посада на тому самому або, за згодою працівника, на іншому підприємстві, в установі, організації.

Нарешті цю норму/гарантію вирішили скасувати. У ВР зареєстрували 19.04.2023 законопроєкт «Про виключення статті 118 Кодексу законів про працю України» (р. № 9200-1), який вилучає/скасовує цю гарантію.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13839

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді