Гетманцев назвав нові правила реєстрації податкових накладних

За його словами, зміни до постанови Кабміну №1165 від 11.12.2019 р. спрямовані на зменшення кількості зупиненних накладних та спрощення адміністративних процедур для платників.

правила реєстрації податкових накладних

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що нові зміни у правилах реєстрації та блокуванні ПН є результатом роботи групи експертів, Мінфіну, ДПС та Комітету.

Які зміни у правилах реєстрації/блокуванні податкових накладних та розрахунків коригування

  1. Передбачено автоматичну реєстрацію податкових накладних та розрахунків коригування у разі виведення платника податку з переліку ризикових за виконання певних умов, які передбачені Порядком зупинення;
  2. Передбачено автоматичну реєстрацію зупинених ПН/РК у разі прийняття рішення про врахування ТПП за умови виконання певних умов.
  3. Визначено механізм адміністративного оскарження рішень про внесення платника податку до переліку ризикових та неврахування ТПП.
  4. Визначено, якщо платника внесено до переліку ризикових, то дія рішення щодо врахування ТПП автоматично призупиняється, проте не скасовується, що позбавляє платника податку від необхідності повертатись до питання повторного врахування таблиці після виведення його з переліку ризикових;
  5. У рішенні про внесення платника податку до переліку ризикових додано інформацію щодо дати включення до переліку ризикових контрагента, операції з яким визначено як ризикові.

Експертний приклад заповнення податкової накладної

нова податкова накладна 2023

СКАЧАТИ ЗРАЗОК

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47623

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді