Донарахували ЄСВ за результатами перевірки

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
У ДПС пояснили, як відобразити у звітності суми донарахованого ЄСВ

донарахували ЄСВ за результатами перевірки

Калькулятор штрафів

Податківці роз’яснили, що суми донарахованого ЄСВ потрібно відобразити у Додатку Д1 до Податкового розрахунку у тому місяці звітного (податкового) кварталу, в якому узгоджено такі донараховані суми. Тип звіту — «Уточнюючий».

Донараховані/зменшені базу нарахування та ЄСВ відображайте за кодами типу нарахувань:

  • 11 – сума заробітної плати (доходу), нарахована у попередніх звітних (податкових) періодах на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу), на яку (який) під час перевірки податковими органами донараховано суму ЄСВ;
  • 12 – сума заробітної плати (доходу), нарахована у попередніх звітних (податкових) періодах на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу), на яку (який) під час перевірки податковими органами зменшено зайво нараховану суму ЄСВ.

ЗІР, підкатегорія 201.06.01

Зразок заповнення Додатку Д1

zк заповнити додаток Д1

СКАЧАТИ ЗРАЗОК

 

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47620

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді