З окупованої на контрольовану територію можна вʼїхати за свідоцтвом про народження

Теми:
Громадяни України, яким виповнилося 18 років і які виїхали з ТОТ, можуть вʼїхати в Україну на підставі свідоцтва про народження.
Мешканці ТОТ можуть вʼїхати на контрольовану територію на підставі свідоцтва про народження - Мінреінтеграції

4 опори для психологічного захисту: подбайте про себе ❤️️

Під головуванням Віце-прем'єр-міністра - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук відбулася нарада, присвячена проблемним питанням документування громадян України, які виїжджають із тимчасово окупованих територій (ТОТ).

Зокрема, йшлося про можливість в’їзду з ТОТ на підконтрольну територію українських громадян, які не мають паспорта України. За результатами наради Держприкордонслужбою було надано відповідне роз’яснення.

Так, громадяни України, яким виповнилося 18 років і які виїхали з ТОТ, можуть вʼїхати в Україну на підставі свідоцтва про народження. Подальше оформлення документів таким особам буде здійснюватися на підставі перевірки інших документів та проведення відповідної ідентифікації особи.

Нагадаємо, спрощено реєстрацію місця проживання для частини переселенців.

Джерело: офіційний сайт Мінреінтеграції

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66112

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3489

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13847

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14890

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді