Мінфін змінив форми розрахункової книжки та книги обліку розрахункових операцій

Застосування нового Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі - КАТОТТГ) вплинуло на зміну форм документів, які застосовуються у разі реєстрації та застосування РРО/ПРРО, розрахункових книжок (РК) та книг обліку розрахункових операцій (КОРО), а також порядку опломбування РРО.

 Мінфін змінив форми розрахункової книжки та книги обліку розрахункових операцій


Так, наказом Міністерства фінансів України від 13.12.2021 №662 «Зміни до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України», що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30.12.2021 за №1694/37316, який діє із 01.01.2022, внесено зміни у додатки до:

  • Порядку реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги);
  • Порядку реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі;
  • Порядку реєстрації та ведення РК, КОРО;
  • Порядку опломбування РРО;
  • Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування ПРРО;
  • Порядку ведення реєстру центрів сервісного обслуговування РРО.

Відтак форми реєстраційних документів для роботи РРО/ПРРО, а також форми РК та КОРО, передбачають замість кодів КОАТУУ зазначати коди території за п'ятим (за наявності) або четвертим рівнем КАТОТТГ.

Крім того встановлено, що наявні у суб'єктів господарювання книги обліку розрахункових операцій, РК за формами, встановленими у додатках 1, 2 та 6 до Порядку реєстрації та ведення РК, КОРО, затверджені цим наказом, у редакції, яка була чинною до 01.01.2022, можуть використовуватись суб'єктами господарювання до скасування реєстрації таких КОРО, РК або до їх закінчення. За зверненням суб'єкта господарювання, а також під час реєстрації чи перереєстрації таких книг, контролюючими органами у порядку, встановленому для перереєстрації книг, на титульній сторінці проводять зміни кодів КОАТУУ на відповідні коди територій згідно з п'ятим (за наявності) або четвертим рівнем КАТОТТГ.

Джерело: ДПС у Київській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47491

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85209

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді