ПФУ: Як виходитимуть на пенсію у 2022 році

З 1 січня 2022 року змінились умови виходу на пенсію за віком. Цьогоріч право вийти на пенсію в 60 років матимуть особи, страховий стаж яких становить не менше 29-ти років. Якщо людина в 60 років не набула необхідного стажу, то вона зможе вийти на пенсію в 63 роки, якщо її страховий стаж становитиме від 19 до 29 років.

Допомогатор

СКАЧАТИ зразок довідки про страховий стаж


пенсіяУ разі відсутності страхового стажу, який дає право на призначення пенсії за віком після досягнення 63 років, таку пенсію призначають після досягнення людиною 65-річного віку. Але, знову ж таки, за наявності необхідного страхового стажу, який цього року становить від 15 до 19 років.

Громадяни, які не накопичили 15 років стажу, мають право в 65 років отримувати соціальну виплату.

пенсія

Джерело: ПФУ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
64553

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
49274

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії: ➤ бланк 2024 року ➤ коли подавати довідку ➤ хто складає довідку ➤ звідки брати відомості для довідки ➤ які виплати вносити у довідку
73053

Прожитковий мінімум на 2023 рік

Прожитковий мінімум протягом 2023 року не змінювався. Одне значення прожиткового мінімуму на весь рік. Який він та як перерахувати без помилок усі пов’язані з ним показники – у цьому огляді.
78331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді