Бюджетна декларація 2023-2025: Мінфін розпочав процес підготовки

Перший заступник Міністра фінансів України Денис Улютін провів онлайн-нараду з представниками міністерств щодо підготовки проекту Бюджетної декларації на 2023 ‒ 2025 роки.

 Бюджетна декларація 2023-2025: Мінфін розпочав процес підготовки

Калькулятор індексації зарплати


Під час зустрічі було наголошено про необхідність підготовки головними розпорядниками бюджетних коштів якісних пропозицій щодо цілей державної політики й обсягів додаткових витрат, необхідних для їх досягнення, що дозволить сформувати бачення бюджетної політики на середньострокову перспективу та здійснити розрахунок показників бюджету на 2023 ‒ 2025 роки.

Нагадуємо, що Бюджетна декларація на 2022 ‒ 2024 роки була схвалена Урядом та взята до відома парламентом відповідно до Постанови Верховної Ради України.

Бюджетний кодекс України передбачає, що Кабінет Міністрів України не пізніше 1 червня року, що передує плановому, схвалює Бюджетну декларацію. Після її схвалення прийнята раніше декларація втрачає чинність. З огляду на актуальні потреби держави, Мінфін здійснює роботу над цим документом щорічно.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
328527

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1321

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді