Кабмін визначив порядок та умови надання субвенції місцевим бюджетам на відновлення пам’яток комунальної власності

Уряд затвердив чіткий порядок та умови надання у 2022 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів робіт з реставрації, консервації та ремонту пам’яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності. Документ визначає, як саме відбиратимуть проекти з регіонів в рамках програми «Велика реставрація».

 Кабмін визначив порядок та умови надання субвенції регіонам на відновлення пам’яток комунальної власності


Умовами надання коштів регіонам є:

  • наявність затвердженої документації та позитивного експертного звіту щодо її розгляду;
  • вартість ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт однієї пам’ятки, що перебуває у комунальній власності, у 2022 році – від 1 млн гривень;
  • календарний план реалізації проекту – не більше трьох років.

Перевагу надаватимуть проектам:

  • які реалізовувалися у 2021 році за рахунок субвенції та потребують виділення коштів з Державного бюджету України на 2022 рік для продовження чи завершення їх реалізації;
  • об’єктам культурної спадщини, які перебувають в аварійному стані;
  • об’єктам, включеним до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО;
  • об’єктам культурної спадщини національного значення;
  • проектам, на реалізацію яких запропоноване співфінансування з місцевого бюджету.

Для розгляду документів з регіонів та розподілу коштів буде створена комісія з представників МКІП. Розподіл субвенції затверджуватиметься Урядом за поданням МКІП та погодженням з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

Загалом таке рішення Уряду визначає чіткий та прозорий механізм надання державної підтримки для місцевих бюджетів в рамках програми «Велика реставрація». Це дасть можливість зберегти унікальні об’єкти культурної спадщини по всій країні та перетворити їх на туристичні магніти.

«Затвердження коштів на об’єкти комунальної власності — чи не основний крок до відновлення цих пам’яток. Далі за планом відбір проектів по регіонах на 2022-й і безпосередньо їх реставрація. Зробити це досягнення реальністю допомогла сфера культури, небайдужі громадяни, ОДА, що пішли назустріч, і Уряд. Цими спільними зусиллями «Велика реставрація» просто блискавично розширюється, а із нею зростає й туристичний попит та інтерес до української спадщини», – зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

У державному бюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію у розмірі 1,8 млрд грн на реалізацію проектів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам'яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності.

Порядок та умови надання у 2022 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам’яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності можна завантажити за посланням: http://materialy.kmu.gov.ua/b3569846/docs/ce1f9471/Dodatok.pdf

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47015

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237453

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді