Які порушення в сфері закупівель знайшла Держаудитслужба

У Держаудитслужбі 25 жовтня відбувся брифінг, присвячений результатам діяльності служби за два роки. На заході обговорили, зокрема, тему концептуальних змін у побудові державного фінансового контролю і результати окремих контрольних заходів.

Голова Держаудитслужби Лідія Гаврилова розповіла про масштабну роботу для «запуску» служби: затвердили Положення про Держаудитслужбу, утворили міжрегіональні територіальні органи, забезпечили кадрове наповнення підрозділів, закрили процедурні питання реорганізації центрального апарату, регіональних підрозділів.

Розвиток системи державного фінансового контролю на центральному, регіональному та місцевому рівнях включено окремим розділом до Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року. Затверджено стратегію реформування системи управління державними фінансами на 2017-2020 роки. Лише протягом січня — вересня 2017 року фахівці служби провели 1700 контрольних заходів на підприємствах, установах та організаціях.

Загальна сума виявлених фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, становить понад 1,9 млрд грн. Фактично на сьогодні відшкодовано коштів на суму 670 млн грн.

Протягом звітного періоду за результатами аналізу закупівель (без виходу на об’єкт контролю шляхом запиту документів) попереджено порушення у сфері закупівель на загальну суму 11,9 млрд грн, з них відмінено конкурсні торги на загальну суму 10,9 млрд грн та розірвано укладених договорів на 1 млрд грн.

Які порушення в сфері закупівель знайшла Держаудитслужба

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3901

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35189

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5889

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29460

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді