Мінсоцполітики: пенсії отримають всі, зміна місця проживання під час воєнного стану не стане на заваді

Міністерство соціальної політики України зазначає, що для людей, які у період військових дій змінили своє місце проживання на території України, та одержували соціальні виплати через АТ «Укрпошта», Уряд передбачив особливий порядок продовження цих виплат за новим місцем проживання.

 Мінсоцполітики: пенсії отримають всі, зміна місця проживання під час воєнного стану не стане на заваді

Калькулятор стажу


Для цього за місцем свого перебування необхідно звернутись і повідомити про зміну місця проживання особисто або за телефоном:

  • пенсіонерам – до органів Пенсійного фонду України,
  • одержувачам грошових допомог - до органів соціального захисту населення.

Також пенсіонери можуть звернутися через особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Таким людям виплата пенсії та грошової допомоги здійснюватиметься через відділення АТ «Ощадбанку» як грошовий переказ без відкриття рахунку. Для отримання коштів у відділенні АТ «Ощадбанку» людині необхідно пред’явити паспорт та довідку про присвоєння РНОКПП (індивідуального податкового номера).

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
31274

Баланс форма 1-дс – як заповнити

Баланс 1 – це традиційний фінансовий звіт. Якими є загальні вимоги до складання звіту Баланс форма 1-дс , яку саме інформацію у 2024 році мають розкривати щодо своїх активів і пасивів бюджетні установи – підкаже експерт.
74742

Розробляємо первинні документи для обліку запасів

Нові типові форми первинних документів для обліку господарських операцій із запасами діють з початку 2023 року. Тож установи мають їх використовувати, а за галузевої потреби розробити та затвердити додаткові самостійно. Як визначити реквізити та форму, читайте у статті.
5724

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
1265

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
40313

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді