НСЗУ виплатила лікарням за пролікованих у січні пацієнтів понад 2 мільярди гривень

Національна служба здоров’я виплатила лікарням 2 мільярди 213 мільйонів гривень. Це - оплати за проліковані випадки у січні.

НСЗУ виплатила лікарням за пролікованих у січні пацієнтів понад 2 мільярди гривень


Виплати отримали понад 1 800 надавачів медичних послуг. За медичну допомогу при пологах, медичну допомогу новонародженим у складних неонатальних випадках, за лікування пацієнтів із гострим інфарктом міокарда та гострим мозковим інсультом. Також за проведення пацієнтам шести обстежень з раннього виявлення новоутворень, процедур гемодіалізу, за лікування дорослих і дітей із туберкульозом в амбулаторних та стаціонарних умовах, вакцинацію від COVID-19 та ін.

Найбільше коштів отримали:

Криворізький протитуберкульозний диспансер - 65 млн грн;

Одеський обласний центр соціально значущих хвороб - 47 млн грн;

Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр - 29 млн грн;

Львівське ТМО "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" - 23 млн грн;

Одеська обласна клінічна лікарня - 21,5 млн грн;

Київський міський клінічний онкоцентр - понад 20 млн грн;

Дніпропетровська обласна клінічна лікарні ім. І.І. Мечникова - понад 19 млн грн.

Голова НСЗУ Наталія Гусак наголосила: “Сьогодні як ніколи важливо підтримувати безперебійну роботу системи охорони здоров’я. Національна служба здоров’я робить усе можливе, щоб кожен українець мав доступ до медичної допомоги. Безперервно опрацьовуємо звіти та передаємо їх на оплату в Державне казначейство. Найближчими днями оплати за березень отримають центри екстреної медичної допомоги. Ініціюємо зміни в нормативно-правові документи. Щоб в умовах воєнного часу забезпечити доступ пацієнтів до ліків та медичної допомоги. А лікарням - стабільні оплати, незалежно від технічної можливості вести медзаписи в електронній системі охорони здоров’я. Дякую усім медичним працівникам, які рятують наших військових, оперують, приймають пологи, консультують всіма доступними засобами, виїжджають на виклики, ризикуючи життям. Працюємо єдиним фронтом. Віримо у перемогу”.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66113

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3489

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13849

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14890

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді