У поліції надали рекомендації щодо правил поведінки під час обстрілу

Патрульна поліція надала роз'яснення як діяти під час обстрілів.

На вулиці:

падайте на землю, закривайте голову руками, відкрийте рот — це вбереже від контузії при близькому розриві снаряда;

знайдіть поблизу укриття, з боку, протилежної тій, звідки стріляють:

  • під'їзд будинку,
  • підземний перехід,
  • вздовж високого бордюру або забору,
  • в оглядовій ямі відкритого (на повітрі) гаража або СТО,
  • в ямах-"воронках", що залишилися від попередніх,
  • заскочивши в під'їзд, закрийте за собою двері, притисніться в кут, при можливості сховайтеся під сходами, але не навпроти вікна.

У разі, якщо обстріл застав вас в маршрутці, тролейбусі або трамваї слід негайно зупинити транспорт, відбігти від дороги в напрямку "від будівель і споруд" і залягти на землю.

Якщо в полі зору немає укриття, просто лягайте на землю і лежите, закривши голову руками! Переважна більшість снарядів і бомб розриваються у верхньому шарі грунту або асфальту, тому осколки в момент вибуху розлітаються на висоті не менше 30-70 см над поверхнею.

Не підходять для укриття місця під різною технікою (під вантажівкою, автобусом, автомобілем).

У квартирі:

  • візьміть заздалегідь підготовлені речі і спускайтеся в притулок або в підвал.

Для тих, хто не зміг спуститися в підвал:

  • в квартирі найбільш міцними місцями є кути, особливо несучих стін (туалет, ванна, коридор). Потрібно лягти на підлогу, накривши голову подушкою. Металеві двері, товщиною 3 мм і більше захистять від дрібних осколків.

Важливо! Після закінчення обстрілу, залишаючи місце притулку, не давайте собі розслабитися. Тепер вся ваша увага повинна бути сконцентрована собі під ноги! Не піднімайте із землі ніяких незнайомих предметів. Вся увага — дітям і підліткам: не дайте їм підняти що-небудь з-під ніг!

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3484

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13846

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14886

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2943

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді