Відсторонені держслужбовці та посадовці мають приступити до роботи

Держслужбовці та посадовці місцевого самоврядування, яких відсторонили від посад через відсутність вакцинації від COVID-19, мають приступити до роботи.

Відсторонені держслужбовці та посадовці мають приступити до роботи

Національне агентство України з питань державної служби (НАДС) роз’яснило, що всіх працівників, держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування, яких відсторонили від посад через відсутність вакцинації від COVID-19, слід допустити до роботи (роз’яснення від 04.03.2022 № 148 р/з).

НАДС зазначає, що наказ МОЗ «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням» від 04.10.2021 № 2153 слугував підставою видавати відповідні розпорядчі акти, щоб відсторонити від роботи працівників, невакцинованих від COVID-19, у т. ч. держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Ці накази і розпорядження визнають такими, що втратили чинність.

Джерело: НАДС

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
16567

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді