Українські оператори дадуть змогу перемикатися між мережами - покрокова інструкція

Українські оператори дадуть змогу перемикатися між мережами - покрокова інструкція

Оператори Vodafone, Київстар, lifecell спільно з Мінцифри, Держспецзв’язку та НКРЗІ запускають тестування національного роумінгу в Україні.

Тепер у разі якщо мережа вашого оператора недоступна, зможете перемикатися на мережу інших операторів.

Як під’єднатися до мережі іншого оператора?

  1. Відключіть автовибір мережі:
    на Android: Налаштування — Мобільна мережа (чи Підключення) — Оператор;
    на iOS: Параметри — Стільникові дані — Вибір мережі.
  2. Знайдіть і виберіть доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL. Якщо зареєструватися не вдалося, спробуйте ще раз або виберіть іншу мережу.
  3. Перевірте можливість вихідного дзвінка, SMS.

Деталі у відео.

Тарифікація зберігається відповідно до тарифного плану вашого оператора.

Важливо! Раз на день намагайтеся повернутися до мережі свого оператора — вручну або увімкнувши автовибір мережі.

Підключення національного роумінгу передбачає значне навантаження на мережі операторів. Отже, це може впливати на якість надання деяких послуг.

Нацроумінг підключать у зоні бойових дій: Харківська, Херсонська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька, Донецька, Луганська, Кіровоградська, Миколаївська області. Далі у Чернігівській, Житомирській, Черкаській та Вінницькій областях і згодом по всій території України.

За повідомленням Мінцифри 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
1791

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14528

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
807

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді