Як медзаклади забезпечують гуманітарною допомогою під час війни

Як медзаклади забезпечують гуманітарною допомогою під час війни

Міністерство охорони здоров’я і ДП «Медзакупівлі України» разом із державними органами і волонтерами координують надання українцям гуманітарної допомоги, зокрема товарів медичного призначення.

«У цей непростий час ми робимо все можливо, аби кожен медичний заклад отримав товари, які потребує, у найкоротший термін задля порятунку людського життя. Ці товари прийматимуться як гуманітарна допомога, а також можуть закуповуватися за кошти благодійних фондів та волонтерів. Зараз такі ініціативи — надважливі. Підтримуймо кожного українського медика», — закликав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Наразі допомогу надають у два способи:

  1. Допомога власне медичними засобами.
    Станом на 4 березня підтвердили або доправили товари із 9 країн. Окрім того, до них приєдналися понад 10 українських виробників, які безоплатно надали наявні на складах товари на запити лікарень, ТРО різних районів, Нацгвардії, волонтерських ініціатив тощо.
    УВАГА! Якщо вам потрібна допомога із медвиробами чи препаратами, напишіть на пошту [email protected].
  2. Фінансова допомога.
    Благодійна організація «100% життя» відкрила спеціальні рахунки, на які збирає кошти, в т. ч. для закупівлі товарів. Також триває робота з індивідуальними благодійниками та бізнесом.
    ДО ВІДОМА! Реквізити для перерахування у гривні та інших валютах доступні на сайті. Реквізити інших фондів, що опікуються допомогою медикам та військовим, можна знайти за посиланням.

Загалом вже отримали донацій на 3 млн грн. На 2 млн грн вже закупили ліки для Одеської області у співпраці з фондом «Корпорація монстрів», препарати і медичні товари для Київської міської лікарні швидкої допомоги та лікарень Харкова за підтримки фонду Whitepay та Червоного Хреста.

Фінансові донації використовуватимуть для закупівлі тих товарів, які неможливо отримати як гуманітарну допомогу. Медичні товари за найменшої можливості доправлятимуть до лікарень по всій Україні, у т. ч. до гарячих точок.

Стоїмо. Працюємо. Перемагаємо!

За інформацією МОЗ 

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді