Благодійність не підлягає обліку та звітуванню за воєнного стану: прийнято постанову

Благодійність не підлягає обліку та звітуванню за воєнного стану: прийнято постанову

Кабмін ухвалив постанову «Деякі питання отримання, використання, обліку та звітності благодійної допомоги» від 05.03.2022 № 202.

У постанові урядовці зазначають, що за Законом України «Про правовий режим воєнного стану», Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 № 64 в умовах воєнного стану встановлені законодавством вимоги щодо отримання, використання, обліку та звітності благодійної допомоги від юридичних та фізичних осіб — резидентів і нерезидентів не застосовують.

Отже, благодійні організації та фонди, які збирають кошти для постраждалих, не зобов’язані вести облік цих коштів і звітувати про них за загальним правилом.

За інформацією Кабміну

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53529

Складаємо Звіт про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету

Конкретизуємо всі показники, які має заповнити головний розпорядник коштів місцевого бюджету в оновленому Звіті про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету за 2024 рік. Також покажемо зразок заповнення Звіту про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету 2024 за існуючою формою.
64193

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
57848

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
185685

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді