НБУ рекомендує не вивозити готівкову гривню за кордон, а внести її на рахунки в Україні

НБУ рекомендує не вивозити готівкову гривню за кордон, а внести її на рахунки в Україні

Національний банк України рекомендує українцям, які мають намір евакуюватися за кордон, не вивозити із собою готівкову гривню, а внести її на свої карткові рахунки в Україні.

Зробити це можна:

  • у відділенні банку, маючи з собою паспорт;
  • через платіжні пристрої з функцією приймання готівки — термінали самообслуговування (ПТКС), банкомати з функцією приймання готівки.

Українці за кордоном можуть безготівково сплачувати за товари та послуги за допомогою платіжних карток, емітованих українськими банками, а також знімати потрібні суми готівкою в іноземній валюті країни перебування. Конвертацію за такими операціями проводитимуть за курсом, що встановив український банк-емітент (а не за курсом готівкового обміну).

Нацбанк не встановлював жодних обмежень на безготівкові розрахунки, зокрема лімітів щодо сум здійснення операцій із використанням платіжних карток за кордоном.

За інформацією НБУ 

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді