Податкові звіти можна подати за 90 днів після припинення воєнного стан

Податкові звіти можна подати за 90 днів після припинення воєнного стан

Платники податків — фізособи, ФОПи та юрособи мають право подати звіти до органів ДПС за 90 календарних днів (к. дн.) після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності чи обов’язку подати документи. Таку можливість передбачає Закон України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» від 03.03.2022 № 2115-IX, що набрав чинності 07.03.2022.

Допоки в Україні триватиме воєнний стан, а також протягом трьох місяців після його завершення до платників податків не застосовуватимуть адміністративну та кримінальну відповідальність за неподання чи несвоєчасне подання звітності/документів.

Якщо через наслідки участі у бойових діях платник податків і надалі не матиме фізичної можливості відзвітувати перед ДПС, його звільнять від адміністративної та кримінальної відповідальності. У цьому випадку звітність чи документи він має подати не пізніше ніж за 30 к. дн. з дня закінчення наслідків, які унеможливлювали подання звітів.

У період дії воєнного стану чи стану війни органи контролю не проводять перевірок щодо своєчасності та повноти подання будь-яких звітів чи документів звітного характеру.

Водночас фахівці рекомендують платникам податків за наявності належних умов відзвітувати перед ДПС через Електронний кабінет.

ГУ ДПС у Волинській області 

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47267

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
84925

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді