Як працює Дія за воєнного часу

Як працює Дія за воєнного часу

Щоб запобігти витоку даних з державних реєстрів, їх відключили. Через це деякі документи можуть зникнути або не підтягнутися в «Дію».

В своєму Телеграм-каналі «Дія» надала відповіді щодо роботи найпопулярніших послуг.

Як заново авторизувався в Дії – і документи зникли. Чому?

З міркувань безпеки державні реєстри відключили, щоб запобігти витоку даних. Саме тому деякі документи можуть зникнути або не підтягнутися в «Дію». Водночас це ще раз доводить безпеку «Дії», бо вона просто віддзеркалює дані з реєстру.

Чи можна зараз згенерувати COVID-сертифікат, пошерити техпаспорт тощо?

Ні. Державні реєстри відключені, тож ці послуги отримати не вдасться. Наразі в «Дії» доступні сервіси, необхідні у воєнний час: єПідтримка, допомога армії та Дія TV.

Чому не можна отримати 1000 грн за вакцинацію?

З 26 лютого 2022 року Мінекономіки призупинило виплату коштів за вакцинацію в рамках послуги єПідтримка. Проте громадяни, які вже залишили заявки, гроші отримають.

Водночас «Дія» оновила послугу, щоб підприємці та наймані працівники з територій, де ведуться активні бойові дії, змогли отримати виплату розміром 6500 грн на карту єПідтримки.

За інформацією тг каналу Дія 

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Податки в ОМС: бухоблік та проведення

Сплата податків не минає нікого. І бюджетники не виключення. Навіть ті, які мають відношення до влади, зокрема й місцевої. Які податки і збори є витратами ОМС, як їх обліковувати, бухгалтерські проведення. Про це та інше – у консультації.
9634

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
33085

Баланс форма 1-дс – як заповнити

Баланс 1 – це традиційний фінансовий звіт. Якими є загальні вимоги до складання звіту Баланс форма 1-дс , яку саме інформацію у 2024 році мають розкривати щодо своїх активів і пасивів бюджетні установи – підкаже експерт.
74752

Розробляємо первинні документи для обліку запасів

Нові типові форми первинних документів для обліку господарських операцій із запасами діють з початку 2023 року. Тож установи мають їх використовувати, а за галузевої потреби розробити та затвердити додаткові самостійно. Як визначити реквізити та форму, читайте у статті.
5730

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
1271

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді