Увага! Небезпечна SMS-розсилка

Увага! Небезпечна SMS-розсилка

Центр протидії дезінформації при РНБО попереджає про черговий різновид інтернет-шахрайства — SMS-розсилку на телефон із повідомленням про нарахування 6500 грн.

Українці почали отримувати повідомлення на телефон із текстом: «Vam narahovano Groshovadopomoga PB24 6500. Zarahuvatu…» і посиланням, за яким слід перейти. У жодному разі не переходьте за цим посиланням! Якщо відкриєте його, шахраї зламають доступ до вашого телефона.

Будьте пильні! Якщо замовили одноразову грошову допомогу в розмірі 6500 грн через застосунок «Дія», очікуйте повідомлення про нарахування грошей у застосунку того банку, клієнтом якого ви є. Повідомлення про нарахування грошей не містить жодних посилань, а лише текстову інформацію.

Не переходьте за сумнівними посиланнями. Щоб перевірити справжність отриманого повідомлення, зателефонуйте на гарячу лінію установи, від імені якої його отримали.

За інформацією Телеграм-каналу Центру протидії дезінформації при РНБО

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
1656

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14526

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
800

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді