Захист підприємства від кібератак: 7 порад від Держспецв'язку

Захист підприємства від кібератак: 7 порад від Держспецв'язку

Кіберзахист – це не лише про державу, це – обов’язок кожного з нас. Лише спільні зусилля дадуть можливість ефективно протистояти ворогу у кіберпросторі. Щоб мінімізувати ризик стати жертвою хакерів дотримуйтесь важливих правил кібергігієни.

Фахівці Держспецв'язку підготували 7 простих порад:

  1. Замініть паролі у соцмережах, банківських акаунтах та на всіх сайтах, де може бути ваша персональна інформація. Використовуйте складні паролі, що складаються із літер та символів. Це мають бути складні набори, щонайменше 10 знаків.
  2. Налаштуйте двоетапну перевірку при вході у ваш акаунт-соцмережі. Це убезпечить Вас від спроби злому акаунту, адже ви отримаєте смс-повідомлення, у якому вас попросять підтвердити вхід в акаунт.
  3. Встановіть антивірус та системно перевіряйте Ваш пристрій на наявність загроз, що можуть зашкодити даним.
  4. Зробіть резервні копії важливих документів на окремих пристроях або захищених хмарних сховищах. Злочинці часто шифрують дані на зламаних пристроях без змоги відновлення.
  5. Використовуйте легальне програмне забезпечення. Російські віруси нині часто поширюються через «піратське» програмне забезпечення.
  6. Оновіть застосунки у своєму смартфоні та програмне забезпечення на компʼютері. Це потрібно, адже розробники постійно працюють над покращенням своїх безпекових протоколів.
  7. Не вірте фейкам! Особливо у соцмережах – їх зараз багато, і їхня мета – не тільки посіяти паніку, а й дестабілізувати ситуацію в нашій країні.

Уся актуальна інформація – на ресурсах Держспецзвʼязку та інших державних органів.

За інформацією Держспецв'язку України

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83351

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47015

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237453

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді