Жінок яких спеціальностей обов’язково братимуть на військовий блік: подробиці від ВРУ

Депутати пропонують обов’язковий облік лише для жінок — військових медиків.

Військовий призов жінок: які зміни готує міноборони

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

Законопроєкт № 6482 про військовий облік жінок передбачає скоротити перелік військових спеціальностей, споріднених професій та видів діяльності, які підлягають військовому обліку. Про це розповів член Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони й розвідки Федір Веніславський. За його словами, наразі тривають дискусії: надати можливість усім жінкам добровільно ставати на військовий облік чи лише тим, які не мають військових спеціальностей.

Нагадаємо, до першого читання подали документ, який передбачав обов’язковий військовий облік жінок, які мають спеціальності, споріднені зі спеціальністю військового медика. Між першим і другим читаннями проєкту ВРУ вирішить, це буде одна військово-облікова спеціальність — військовий медик чи ще якісь. Не відкидають і варіант, що передбачає добровільний військовий облік для всіх жінок.

За інформацією ВРУ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
1667

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14527

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
800

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді