Держпраці інформує, як діяти роботодавцю під час нещасного випадку в умовах воєнного стану

Держпраці інформує, як діяти роботодавцю у випадку травмування/поранення або загибелі громадян України, які сталися або можуть статися в результаті ведення бойових дій, коли ці громадяни виконували трудові/посадові обов’язки.

Держпраці інформує, як діяти роботодавцю під час нещасного випадку в умовах воєнного стану

Отже, необхідно:

  • повідомити про нещасний випадок територіальний орган Держпраці або його посадових осіб будь-якими засобами зв’язку — телефон, електронна пошта, месенджер тощо;
  • розглянути питання щодо утворення комісії і проведення розслідування, якщо випадок має розслідувати комісія підприємства (п. 12 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою КМУ від 17.04.2019 № 337 (далі — Порядок). Так вчиняйте, якщо для цього є умови та можливість забезпечити безпеку членів комісії;
  • максимально фіксувати, збирати та документувати інформацію про нещасний випадок на виробництві, щоб у подальшому його розслідувати у відповідності до вимог Порядку після нормалізації ситуації.
Джерело: офіційний сайт Управління Держпраці в Кіровоградській області

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати
і надавати вам професійну підтримку.
Нагадуємо, що передплатникам
друкованних видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та/або «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА»
усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо якщо ви читач порталу та вам потрібна консультація експерта
чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити наші електронні продукти
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» зі знижкою 50%.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153071

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
74912

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22059

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
94209

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді