Паспорт бюджетної програми і звіт про її виконання — за новою формою

Мінфін виклав у новій редакції форму паспорта бюджетної програми та звіту про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету, затверджених наказом від 26.08.2014 № 836. Також Мінфін змінив Правила складання паспортів бюджетних програм місцевих бюджетів та звітів про їх виконання.

Паспорт бюджетної програми і звіт про її виконання — за новою формою

Завантажуйте бланк і врахуйте особливості заповнення:

Тепер у разі виникнення нових бюджетних програм головні розпорядники не мають подавати протягом тижня на затвердження до фіноргану проекти паспортів.

Фінорган погоджує проект паспорта протягом 10 днів з дня його отримання та направляє його головному розпоряднику для затвердження. Раніше цей строк не був визначений.

Головний розпорядник затверджує накази про затвердження відповідних паспортів протягом тижня від дня, у який фінорган погодить проект паспорта у новій редакції. Раніше цей строк Правила не встановлювали.

Головний розпорядник затверджує паспорти своїми наказами у двох примірниках, а не в трьох, як було раніше.

Головний розпорядник передає другий примірник наказу про затвердження паспорту відповідному територіальному органу Казначейства протягом трьох робочих днів. Раніше цей строк Правила не встановлювали.

Головний розпорядник передає фіноргану завірені копії паспорта та наказу про його затвердження протягом 3 робочих днів від дня затвердження паспорта. Раніше третій примірник оригіналу наказу про затвердження паспорту залишався у фіноргані.

Головний розпорядник доводить до відповідальних виконавців, розпорядників нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів протягом 3 робочих днів від дня прийняття наказу про затвердження паспортів його копії та копії затверджених паспортів (а не у тижневий строк від дня затвердження наказу про паспорти).

Зміни до паспортів протягом бюджетного періоду головні розпорядники можуть вносити додатково у разі зміни інформації та показників, затверджених у паспортах, внаслідок прийняття нормативно-правових актів. Однак розпорядники не вносять зміни через об’єктивні причини, які виникли в процесі виконання бюджету і які відповідають меті та завданням бюджетної програми.

Якщо головні розпорядники вносять зміни до паспорта, вони подають до фіноргану порівняльну таблицю з поясненнями щодо відмінностей. Раніше такого обов’язку Правила не встановлювали.

Відповідні новації Мінфін затвердив Наказом «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України» від 29.12.2018 № 1209, який набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Джерело: Наказ Мінфіну від 29.12.2018 № 1209

image53

Інструкції заповнення й зразки, що знадобляться для звітності:

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47015

Списання ліків у бюджетній установі

Прочитайте, що робити з лікарськими засобами після того, як спливе термін їх придатності та як правильно списати протерміновані ліки.
13147

Інвентарна картка обліку об’єкта основних засобів: заповнення без помилок

На підставі акта введення в експлуатацію основних засобів, акта приймання-передачі основних засобів, технічної та іншої супровідної документації бухгалтер формує регістри аналітичного обліку. Серед них – інвентарна картка обліку об’єкта основних засобів бюджетних установ. Розглянемо детально, як її заповнити.
64295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді