Паспорт бюджетної програми і звіт про її виконання — за новою формою

Мінфін виклав у новій редакції форму паспорта бюджетної програми та звіту про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету, затверджених наказом від 26.08.2014 № 836. Також Мінфін змінив Правила складання паспортів бюджетних програм місцевих бюджетів та звітів про їх виконання.

Паспорт бюджетної програми і звіт про її виконання — за новою формою

Завантажуйте бланк і врахуйте особливості заповнення:

Тепер у разі виникнення нових бюджетних програм головні розпорядники не мають подавати протягом тижня на затвердження до фіноргану проекти паспортів.

Фінорган погоджує проект паспорта протягом 10 днів з дня його отримання та направляє його головному розпоряднику для затвердження. Раніше цей строк не був визначений.

Головний розпорядник затверджує накази про затвердження відповідних паспортів протягом тижня від дня, у який фінорган погодить проект паспорта у новій редакції. Раніше цей строк Правила не встановлювали.

Головний розпорядник затверджує паспорти своїми наказами у двох примірниках, а не в трьох, як було раніше.

Головний розпорядник передає другий примірник наказу про затвердження паспорту відповідному територіальному органу Казначейства протягом трьох робочих днів. Раніше цей строк Правила не встановлювали.

Головний розпорядник передає фіноргану завірені копії паспорта та наказу про його затвердження протягом 3 робочих днів від дня затвердження паспорта. Раніше третій примірник оригіналу наказу про затвердження паспорту залишався у фіноргані.

Головний розпорядник доводить до відповідальних виконавців, розпорядників нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів протягом 3 робочих днів від дня прийняття наказу про затвердження паспортів його копії та копії затверджених паспортів (а не у тижневий строк від дня затвердження наказу про паспорти).

Зміни до паспортів протягом бюджетного періоду головні розпорядники можуть вносити додатково у разі зміни інформації та показників, затверджених у паспортах, внаслідок прийняття нормативно-правових актів. Однак розпорядники не вносять зміни через об’єктивні причини, які виникли в процесі виконання бюджету і які відповідають меті та завданням бюджетної програми.

Якщо головні розпорядники вносять зміни до паспорта, вони подають до фіноргану порівняльну таблицю з поясненнями щодо відмінностей. Раніше такого обов’язку Правила не встановлювали.

Відповідні новації Мінфін затвердив Наказом «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України» від 29.12.2018 № 1209, який набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Джерело: Наказ Мінфіну від 29.12.2018 № 1209

image91

Інструкції заповнення й зразки, що знадобляться для звітності:

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік використання робочого часу

Положення про облік використання робочого часу працівників розробляють з метою впорядкувати облік використання робочого часу працівниками установи, підвищити відповідальність керівників структурних підрозділів за достовірність відомостей у табелях обліку використання робочого часу, нарахування зарплати працівникам, посилити трудову дисципліну.
6916

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53529

Видаткова накладна – бланк | зразок

Видаткова накладна – це первинний документ, який дає змогу обліковувати рух матеріальних цінностей, тож використовують бланк чи не всі установи. І хоча бухгалтери мають з нею справу мало не щодня, запитань щодо заповнення багато. Відповімо на найбільш поширені та дамо зразок.
126204

Табель обліку робочого часу 2024 – бланк | зразок заповнення

Табель обліку робочого часу – це первинний документ, який містить перелік усіх працівників установи з відмітками про те, як вони відпрацювали робочий час протягом облікового періоду. Без цієї інформації заробітну плату працівникові не нарахуєш. То хто, коли і як складає табель?
162558

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді