Як звітувати за 2018 рік медзакладам після реорганізації

Медзакладам після реорганізації під час складання та подання фінансово-бухгалтерської звітності за 2018 рік слід звернути увагу, зокрема, на питання:

  • складання звіту неприбуткової організації;
  • оподаткування ПДВ медичних послуг.

Медзакладам слід враховувати ознаки неприбутковості. Так, неприбуткові організації мають використовувати свої доходи (прибутки) виключно для того, аби:

  • фінансувати видатки на своє утримання;
  • реалізовувати мету (цілі, завдання) та напрями діяльності, визначені установчими документами (пп. 133.4.2 ПК).

Ознайомитись із Реєстром неприбуткових установ та організацій медзаклади можуть у відкритій та приватній частині Електронного кабінету. Він розміщений на офіційному веб-порталі ДФС.

Щоб перевірити, чи включений відповідний медзаклад до Реєстру, достатньо здійснити пошук за кодом ЄДРПОУ або найменуванням неприбуткової організації.

Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації прирівнюється до податкової декларації (ст.46. 48, 49 ПК).

Звіт потрібно подати за періоди:

  • річний податковий (звітний) — неприбутковим підприємствам, установам та організаціям, які відповідають вимогам пункту 133.4 ПК та є у Реєстрі неприбуткових установ та організацій. Звіт подають протягом 60 к. дн., що настають за останнім к. дн. звітного податкового періоду, цьогоріч до 01.03.2019;
  • місячний податковий (звітний) — неприбутковим підприємствам, установам та організаціям, у т. ч. профспілкам, їх об’єднанням та організаціям профспілок, які порушили вимоги пункту 133.4 ПК, зокрема використали кошти не за цільовим призначенням.

За інформацією ГУ ДФС у Вінницькій області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

З 11 жовтня 2024 року набула чинності оновлена форма електронної декларації. Оновлене й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
68416

Електронна декларація – хто подає

❗️Подання електронної декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ. Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану, яка її форма з 11 жовтня 2024 року та які штрафи передбачено – у нашій консультації.
91199

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити нову форму ПН – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
128468

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
37237

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
85701

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді