Ставка ПДФО може бути зменшена

Ставку ПДФО може бути зменшена

Парламент зареєстрував законопроєкт № 7262 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збереження робочих місць в умовах воєнного стану».

Законопроєкт передбачає підрозділ 1 розділу XX Податкового кодексу України (ПК) доповнити новими пунктами 24 та 25. Згідно з доповненнями тимчасово, з 1 квітня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому буде припинено або скасовано воєнний стан, встановити такі ставки ПДФО:

  • 9% — на доходи, що нараховуються (виплачуються, надаються) у вигляді заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами;
  • 5% — для новоствореного робочого місця на доходи у вигляді заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

У тексті законопроєкту зазначено, що документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати
і надавати вам професійну підтримку.

У разі, якщо ви передплатник
наших друкованних видань - усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо якщо ви читач порталу
та
вам потрібна консультація експертачи детальніша інформаційна підтримка,
ви можете передплатити
наші електронні продукти
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» зі знижкою 50%.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДФО 2024

Податок на доходи фізичних осіб є загальнодержавним податком, який наповнює державний та місцеві бюджети. Відсоток ПДФО впливає на величну отримуваного доходу працівників. Яка ставка ПДФО у 2024 році, за якими правилами його утримувати із зарплати та інших виплат.
8327

Сумісники у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали трудовий договір із сумісником: за якими правилами відобразити в Додатках Д5 та Д1, коли донараховувати ЄСВ до мінімальної бази, як показати нараховані доходи в Додатку Д4/4ДФ до Розрахунку.
56949

Винагорода за ЦПД у Податковому розрахунку

Уклали цивільно-правовий договір – як показати відомості в додатках Д5 та Д1, коли донарахувати ЄСВ до мінімальної бази, за якими правилами відобразити в додатку 4ДФ.
2805

Алгоритм застосування ПСП та відповідальність бухгалтера

Із кожної зарплати чи іншого доходу працівника бухгалтер утримує ПДФО і військовий збір. Однак деякі доходи взагалі не оподатковуються, а до зарплати може застосовуватися податкова соціальна пільга. Алгоритм застосування ПСП – у статті.
75085

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді