Як влаштуватися на роботу внутрішньо переміщеним медпрацівникам

В умовах війни чимало медиків вимушені змінювати місце роботи: через активні бойові дії та/або окупацію населених пунктів, де вони мешкали, а також через пошкодження чи повну руйнацію медзакладів, в яких вони працювали.

Як влаштуватися на роботу внутрішньо переміщеним медпрацівникам

З огляду на цю ситуацію, МОЗ врегулювало норми працевлаштування медпрацівників, які через війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, у медзаклади інших регіонів України для надання медичних послуг населенню.

Зокрема, питання тимчасового залучення медиків із числа внутрішньо переміщених осіб у заклади охорони здоров’я МОЗ врегулював наказом «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України» від 04.03.2022 № 414

Облік робочого часу медпрацівника здійснює заклад, до якого його направили. Потім ці дані спрямовують до закладу за основним місцем роботи, після чого він отримує заробітну плату.

За наявності вакансій працевлаштування медичних працівників із числа внутрішньо переміщених осіб можливе і за сумісництвом.

За інформацією МОЗ


Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати
і надавати вам професійну підтримку.

У разі, якщо ви передплатник
наших друкованних видань - усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо якщо ви читач порталу
та
вам потрібна консультація експертачи детальніша інформаційна підтримка,
ви можете передплатити
наші електронні продукти
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» зі знижкою 50%.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
16131

Реквізити документів за ДСТУ 4163:2020

Стандарт визначає нові вимоги до 32 реквізитів службових документів. Наші експерти звели й систематизували настанови та рекомендації за кожним реквізитом та унаочнили прикладами.
13861

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді