Мінцифри відповідає на найпоширеніші запитання щодо допомоги для ВПО та єПідтримки

Мінцифри відповідає на найпоширеніші запитання щодо допомоги для ВПО та єПідтримки

✍ ЯК ОБЛІКОВУВАТИ РОБОТУ ПІД ОКУПАЦІЄЮ

Міністерство цифрової трансформації підготувало відповіді на найпоширеніші запитання, що їх ставлять у соціальних мережах, щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та єПідтримки.

Відправили заявку на 6500 грн єПідтримки. Коли я отримаю кошти?

Усі виплати проводить Мініекономіки. Тож якщо ви подали заяву та зазначили правильний рахунок, очікуйте зарахування допомоги на картку єПідтримки. На засіданні уряду ухвалили рішення виділити додаткові 2 млрд грн, що дасть змогу виплатити допомогу ще понад 300 тисячам українців.

Залишилися без роботи і не змогли оформити заяву на отримання 6500 грн. Що робити?

Можете заповнити заяву на отримання допомоги з безробіття на порталі Дія: https://diia.gov.ua/services/dopomoga-po-bezrobittyu. Повідомлення про результат надійде вам на електронну пошту, в SMS-повідомленні, а також відобразиться в особистому кабінеті на порталі Дія.

Вже маю довідку ВПО. Як оформити виплати?

Якщо довідка ВПО у вас вже є, щоб оформити виплати, зверніться до ЦНАПу або УПСЗН за фактичним місцем проживання. Мінцифри працює над тим, щоб ця послуга якнайшвидше була доступна і в Дії.

Чи може ВПО працювати й отримувати виплати?

Так, ви можете працевлаштуватися й отримувати грошову виплату як ВПО. Адже ці кошти призначені для покриття витрат на проживання, зокрема, на оплату житлово-комунальних послуг людям, які через бойові дії були вимушені залишити свої домівки.

Яку ще допомогу можна отримати від держави?

Уся важлива інформацію про види соціальної допомоги зібрана на порталі єДопомога: https://edopomoga.gov.ua/.

Якщо залишилися запитання щодо допомоги від держави постраждалим від війни, звертайтеся на гарячу лінію за номером 0 800 331 834.

За інформацією Мінцифри

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку.

У разі, якщо ви передплатник наших друкованних видань
— усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо ви читач порталу та вам потрібна консультація експерта
чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити наші електронні продукти
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» зі знижкою 50%.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341514

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90403

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66127

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3492

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13853

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді