Зарплата бухгалтера по-новому: три приклади розрахунків

Автор
експерт з питань оплати праці та планування, Дніпро
Докладно на прикладах розглянемо, скільки становить зарплата головного бухгалтера в бюджетній установі, бухгалтера-викладача в школі, економіста-бухгалтера. Все в цифрах та таблицях.

З вересня 2020 року урядовці Постановою № 750 підвищили посадові оклади працівникам бюджетної сфери за ЄТС. Як це вплине на зарплату працівників бухгалтерської служби?

Зразок посадової інструкції бухгалтера СКАЧАТИ

Зарплата бухгалтера - як рахувати

Покажемо на Прикладах, як правильно нарахувати заробітну плату працівникам бухгалтерської служби у різних ситуаціях.

ПРИКЛАД 1. Розмір посадового окладу головбуха ПЕРЕЙТИ ДО РОЗРАХУНКУ

ПРИКЛАД 2. Зарплата бухгалтера-викладача ПЕРЕЙТИ ДО РОЗРАХУНКУ

ПРИКЛАД 3. Зарплата економіста-бухгалтера ПЕРЕЙТИ ДО РОЗРАХУНКУ

Посадовий оклад бухгалтера - чим керуватися

Посадові оклади бюджетникам встановлюють відповідно до ЄТС. Тарифний розряд працівника залежить від посади, складності роботи, рівня кваліфікації, освіти, стажу роботи та умов праці.

Посадові оклади бухгалтерів визначають залежно від їхньої категорії в межах 7—10 тарифних розрядів. Розмір посадового окладу працівника бухгалтерської служби встановлює керівник установи.

Розмір посадового окладу головного бухгалтера має бути на 10—30% нижчим, ніж схемний посадовий оклад керівника (п. 2 Постанови № 1298). Конкретний розмір посадового окладу головного бухгалтера встановлює керівник у штатному розписі закладу.



зміст

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді