Процедуру реєстрації безробітних українців спростять

Президент України Володимир Зеленський підписав закон від 21.04.2022 № 2220-ІХ, який передбачає спрощення процедури реєстрації безробітних українців і надає додаткові стимули роботодавцям для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Процедуру реєстрації безробітних українців спростять

Працюємо та підтримуємо економіку разом!

Так, відповідно до закону всім внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та людям, які проживають на територіях активних бойових дій, статус безробітного надаватиметься з першого дня реєстрації в центрі зайнятості та призначатиметься допомога по безробіттю.

Щоб підтвердити статус, особі не обов’язково відвідувати центр зайнятості особисто — можна скористатися телефоном, повідомити інформацію за допомогою месенджера, електронної пошти тощо.

Люди, які не мали можливості припинити трудові відносини та забрати свою трудову книжку, також зможуть зареєструватися як безробітні за заявою. Одночасно Держслужба зайнятості інформує про це роботодавця, Пенсійний фонд та податкову, а дані про трудовий стаж отримує в державних реєстрах.

Закон передбачає додаткові економічні стимули для роботодавців, які працевлаштовують ВПО. Натомість ВПО, які хочуть розпочати власний бізнес, отримають фінансову допомогу від держави.

За матеріалами Мінекономіки


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13860

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14907

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді