Які документи доведеться переоформити за зміни назви вулиці

Через військову агресією російської федерації в Україні розпочалася чергова хвиля декомунізації.

Які документи доведеться переоформити коли змінили назву вулиці

Працюємо та підтримуємо економіку разом!

Назви вулиць і населених пунктів, що їх назвали іменами діячів держави-агресора, змінюють на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 09.05.2015 № 317-VIII (далі — Закон № 317). Чи потрібно у зв’язку з цим змінювати місце реєстрації, вносити зміни в документи на нерухомість, змінювати відомості про юрособу в Держреєстрі? На ці запитання відповів Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві.

Чи змінювати місце реєстрації

Законодавство не передбачає обов’язку вносити подібні відомості, оскільки зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання. Перереєструвати місце проживання особи можна тоді, коли в цьому виникає потреба. Наприклад, під час обміну паспорта, зміни прізвища тощо.

У разі зміни нумерації будинків, перейменування вулиць, населених пунктів, адміністративно-територіальних одиниць, а також змін в адміністративно-територіальному устрої на підставі відповідних актів вносять зміни до реєстру територіальної громади. При цьому зберігають попередні дані, щоб у подальшому внести цю інформацію до Єдиного державного демографічного реєстру в порядку, що встановив Кабмін. За бажанням особи зміни вносять і до документів, які містять відомості про місце її проживання/перебування.

Чи вносити зміни до документів на нерухомість

Документи, що засвідчують право власності на нерухомість, залишаються чинними у випадку зміни назви вулиці, на якій вона розміщена.

Законодавство не передбачає необхідності вносити зміни до документа про право власності на нерухоме майно, якщо перейменували вулицю, на якій розміщена нерухомість. Зокрема, це стосується:

  • свідоцтва про право власності;
  • свідоцтва про право на спадщину;
  • договору купівлі-продажу, дарування тощо.

Водночас за потреби власник майна, стосовно якого відбулися зміни, має право звернутися до органу держреєстрації прав на нерухоме майно із заявою про внесення змін. Які потреби маються на увазі? Наприклад, у разі купівлі-продажу чи дарування нерухомості.

Отже, якщо власник нерухомості бажає її продати, подарувати або передати у спадок, то в документах, які оформлятимуть на нового власника, зазначать нову назву вулиці.

Чи змінювати відомості про місцезнаходження юрособи

Зміна відомостей про місцезнаходження юридичної особи та фізособи-підприємця підлягає держреєстрації. Це передбачає Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 № 755-IV (далі — Закон № 755).

Перейменування вулиці місцезнаходження юрособи є зміною її місцезнаходження. У цьому разі потрібно:

  • внести відповідні зміни в установчі документи;
  • змінити відомості про фізособу-підприємця, що їх містить Єдиний держреєстр юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців та громадських формувань;
  • повідомити банківські установи і контрагентів про зміну реквізитів у чинних договорах;
  • виготовити нові печатки, бланки тощо.

Водночас законодавство не встановлює граничних строків для зміни відомостей щодо місцезнаходження. Тож суб’єкт господарювання може вирішувати на власний розсуд, коли провести реєстрацію змін.

За проведення держреєстрації змін, які вносять до установчих документів благодійних організацій та юросіб через прийняття Закону № 317, не справляють адмінзбір (ч. 1 ст. 36 Закону № 755).

За інформацією Безоплатної правової допомоги


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54897

Облік використання робочого часу

Положення про облік використання робочого часу працівників розробляють з метою впорядкувати облік використання робочого часу працівниками установи, підвищити відповідальність керівників структурних підрозділів за достовірність відомостей у табелях обліку використання робочого часу, нарахування зарплати працівникам, посилити трудову дисципліну.
7124

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53701

Видаткова накладна – бланк | зразок

Видаткова накладна – це первинний документ, який дає змогу обліковувати рух матеріальних цінностей, тож використовують бланк чи не всі установи. І хоча бухгалтери мають з нею справу мало не щодня, запитань щодо заповнення багато. Відповімо на найбільш поширені та дамо зразок.
127104

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді