Уряд спростив процедуру отримання посвідчення водія

Уряд спростив процедуру отримання посвідчення водія

БЕЗПЛАТНИЙ ДОСТУП ДО ЖУРНАЛУ «Головбух: БЮДЖЕТ»

Кабмін спростив процедуру навчання й отримання посвідчення водія у Сервісних центрах МВС. Відповідну постанову «Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії воєнного стану в Україні» КМУ прийняв 10 травня 2022 року.

Нормативний акт має на меті дати можливість:

  • громадянам, які переїхали тимчасово жити в інше місце (регіон), скласти практичний іспит у будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від того, в якому сервісному центрі склали теоретичний іспит;
  • особам, які проходять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, пройти навчання з теоретичної підготовки за допомогою засобів інформаційно-комунікаційного зв’язку (Zoom, Skype, Google meet тощо);
  • громадянам, які переїхали тимчасово жити в інше місце (регіон), отримати посвідчення водія в будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від місця складання теоретичного та/або практичного іспитів;
  • особам повернути свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, виданого за заявою його власника на ім’я особи, яка здійснює поїздку за кордон, протягом 10 днів з дня повернення цієї особи з-за кордону до будь-якого СЦ МВС.

Уряд також скоротив на 20% строк вивчення теоретичної частини для майбутніх водіїв категорії В (легкові авто) та категорії C1, C, С1Е, СЕ (вантажні авто з причепом) за рахунок ущільнення викладання таких тем, як «Будова і технічне обслуговування ТЗ», «Етика водія ТЗ» тощо.

За інформацією МВС


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Податки в ОМС: бухоблік та проведення

Сплата податків не минає нікого. І бюджетники не виключення. Навіть ті, які мають відношення до влади, зокрема й місцевої. Які податки і збори є витратами ОМС, як їх обліковувати, бухгалтерські проведення. Про це та інше – у консультації.
9642

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
33844

Баланс форма 1-дс – як заповнити

Баланс 1 – це традиційний фінансовий звіт. Якими є загальні вимоги до складання звіту Баланс форма 1-дс , яку саме інформацію у 2024 році мають розкривати щодо своїх активів і пасивів бюджетні установи – підкаже експерт.
74769

Розробляємо первинні документи для обліку запасів

Нові типові форми первинних документів для обліку господарських операцій із запасами діють з початку 2023 року. Тож установи мають їх використовувати, а за галузевої потреби розробити та затвердити додаткові самостійно. Як визначити реквізити та форму, читайте у статті.
5735

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
1273

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді