Публічні службовці можуть отримувати грошову допомогу за кордоном

Серед жінок, які евакуювалися за кордон через війну, чимало посадовців. Одні з них пішли у вимушений простій, другі взяли відпустку. За кордоном вони не можуть виконувати свої посадові обов’язки.

Публічні службовці можуть отримувати грошову допомогу за кордоном

✔ ЯК ПЕРЕДАТИ ДЕРЖМАЙНО НА ПОТРЕБИ ЗСУ

Виникає запитання: чи можуть посадовці отримувати грошову допомогу за кордоном, не порушуючи при цьому антикорупційного законодавства? Національне агентство з питань запобігання корупції пояснило, що це можливо. Адже посадовець не порушує антикорупційні обмеження, коли отримує за кордоном грошові виплати чи іншу матеріальну допомогу. Публічні службовці мають право на соціальні виплати попри те, що отримують їх за кордоном.

Соціальну допомогу можна отримувати не лише у грошових виплатах, а й речами. Водночас соціальні виплати у грошовій формі потрібно декларувати, оскільки вони є доходом. Це правило застосовують до виплат для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) від міжнародних організацій. Наприклад, якщо жінка-посадовець, яка отримала статус ВПО, хоче отримувати допомогу від ООН, це ніяк не порушує вимоги антикорупційного законодавства.

За повідомленням телеграм-каналу НАЗК


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Листок непрацездатності – порядок заповнення та зразок

Листок непрацездатності: ➤ лист непрацездатності – бланк ➤ лист непрацездатності – зразок заповнення ➤ інструкція заповнення ➤ листок непрацездатності – зміни 2024 року ➤ як правильно оплатити лікарняний за листком непрацездатності.
64140

Лікарняні 2024: нарахування та оплата

Лікарняні 2024 ✔ Розрахунок лікарняних ✔ Нарахування лікарняних ✔ Оплата лікарняних в 2024 році в Україні ✔ Приклад розрахунку лікарняних
100378

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
131316

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді