ПФУ пояснив, як оформити пенсію на окупованій території

Українцям, які опинилися в тимчасовій окупації, продовжують нараховувати всі соціальні виплати, пенсії, пільги та субсидії у повному обсязі. А як бути тим, хто хоче оформити пенсію за віком, але опинився на тимчасово окупованій території, де Пенсійний фонд закрили? Про це запитала ПФУ на його офіційній сторінці у Facebook. у відповідь на запитання українки пояснив, як оформити пенсію тим, хто опинився.

ПФУ пояснив, як оформити пенсію на окупованій території

⚡️ «Озброєння» Порядку № 100: як розрахувати середню з 29 квітня

ПФУ пояснив, що є два варіанти, як можна призначити пенсію за віком:

  1. автоматично — якщо у реєстрі застрахованих осіб є відомості про стаж, який працівник набув до 2004 року (тобто роботодавець або застрахована особа подав дані, щоб оцифрувати трудову книжку);
  2. за заявою працівника — якщо стажу в режимно-секретних органах недостатньо. Заяву можна подати через вебпортал електронних послуг ПФУ.

За матеріалами ПФУ


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13845

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14881

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді