Сумісник став основним працівником: дії роботодавця

Якщо перевели сумісника на основне місце роботи, повідомте про це ДПС.

Сумісник став основним працівником: дії роботодавця

⚡️ ЯК ЗМІНИЛИСЯ ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ З 24 БЕРЕЗНЯ ⚡️

Роботодавці, які укладають з найманим працівником трудовий договір/контракт, мають подавати до ДПС Повідомлення про прийняття працівника на роботу (далі — Повідомлення).

Якщо працівник раніше був оформлений сумісником, а стає основним працівником:

1) видайте наказ про прийняття на роботу на основне місце роботи;

2) подайте до ДПС Повідомлення до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором або до початку виконання робіт/надання послуг гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті.

Лише після цього працівник може приступати до роботи як основний працівник.

З 05.01.2022 Кабмін оновив порядок заповнення та форму Повідомлення (постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 № 413 і від 17 квітня 2019 № 328» від 28.12.2021 № 1392). Зокрема, розширено перелік осіб, за оформлення відносин з якими слід подавати Повідомлення, а саме:

  • працівники за укладеним трудовим договором — до початку роботи;
  • гіг-спеціалісти резидента Дія Сіті — до початку виконання робіт / надання послуг.

Повідомлення можна подати в електронному вигляді з використанням е-підпису відповідальних осіб у кабінеті.

Повідомлення разом із укладеним трудовим договором, а також оформленим наказом чи розпорядженням роботодавця є підставою для допуску працівника до роботи.

За інформацією ГУ ДПС в Івано-Франківській області


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13839

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді