Як виплачують зарплату освітянам на окупованих територіях

20 червня міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі всеукраїнського телемарафону розповів про ситуацію з виплатою зарплат освітянам на окупованих територіях.

Як виплачують зарплату освітянам на окупованих територіях

Чи зараховувати до стажу держслужби період простою

«Наразі є 29 територіальних громад, це приблизно шість тисяч освітян, які не отримали заробітну плату за травень. Але при цьому, наголошую, МОН здійснило усі бюджетні призначення, довело до військових адміністрацій об’єднаних громад усі необхідні нормативи і перерахувало усі кошти», — наголосив Сергій Шкарлет.

Також міністр уточнив, що два тижні тому таких територіальних громад було 48. За його словами, МОН постійно працює з керівниками військових адміністрацій щодо виплати зарплат, адже це головний елемент забезпечення освітнього процесу.

Сергій Шкарлет нагадав, що наразі можливості МОН щодо виплати зарплат можуть бути дещо обмеженими, оскільки немає прямого менеджменту міністерства до кожної громади.

«Формування реєстру, зокрема персональних даних за кожним вчителем, не належить до компетенції Міносвіти. Адже щодо цього є засновник — місцеві органи влади і військові адміністрації. Але поступово кількість громад, які не отримали зарплату, скорочується. І наразі є стриманий оптимізм щодо цього», — сказав міністр.

За матеріалами Урядового порталу

Як виплачують зарплату освітянам на окупованих територіях
ОЛЕНА МАКАРУК,головний спеціаліст відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення департаменту фінансування державних і загальнодержавних видатків Міністерства освіти і науки України
Педпрацівники отримають нові доплати та підвищення посадових окладів. З’ясуємо, які розміри, порядок та умови встановлення підвищень і доплат у державних та комунальних закладах освіти


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Листок непрацездатності – порядок заповнення та зразок

Листок непрацездатності: ➤ лист непрацездатності – бланк ➤ лист непрацездатності – зразок заповнення ➤ інструкція заповнення ➤ листок непрацездатності – зміни 2024 року ➤ як правильно оплатити лікарняний за листком непрацездатності.
64019

Лікарняні 2024: нарахування та оплата

Лікарняні 2024 ✔ Розрахунок лікарняних ✔ Нарахування лікарняних ✔ Оплата лікарняних в 2024 році в Україні ✔ Приклад розрахунку лікарняних
98411

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
130684

Як здійснити розрахунок заробітної плати старости: приклади

Староста – важлива посада в сучасних органах місцевого самоврядування. Дізнаємося, як розрахувати зарплату старости. Який староста має посадовий оклад, доплати й надбавки, оздоровчі, матеріальну допомогу. Закріпимо все на прикладі, що містить і бухгалтерські проведення.
17095

Утримання із заробітної плати – проводки

Нарахування заробітної плати в бюджетних установах включає проводки для відображення цих операцій в бухгалтерському обліку. Тож розповімо про проводки детальніше.
46867

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді