Чи розпочнеться навчальний рік 1 вересня в очному режимі

Чи розпочнеться навчальний рік 1 вересня в очному режимі

Чи зараховувати до стажу держслужби період простою

Уряд рекомендує розпочати навчальний рік:

  • у школах із 1 вересня;
  • в університетах — з 15 серпня, за винятком перших курсів.

На прифронтових та окупованих територіях продовжиться онлайн-формат.

Місцева влада (ОМС) має пропрацювати весь організаційний процес і очної, і змішаної форми навчання. МОН, МВС, Мінрегіону, ВЦА доручили забезпечити довезення дітей до шкіл, а також безпеку в закладах освіти.

ОМС повинні:

  • організувати регулярні навчання з евакуації учнів до сховищ та уроки безпеки;
  • забезпечити візуалізацію шляху до безпечних місць в усіх закладах освіти;
  • у сховищах створити всі умови для перебування та навчання;
  • у кожному освітньому закладі забезпечити наявність тривожної кнопки на випадок надзвичайної ситуації.

Прем’єр-міністр зазначив, що ДСНС має найближчим часом завершити розробку типових протоколів безпеки, а далі ВЦА мають затвердити на їх основі індивідуальні протоколи безпеки для кожного закладу освіти та ознайомити з ними учнів та батьків.

Денис Шмигаль підкреслив, що дитячі садочки, школи та університети на неприфронтових територіях повинні працювати. Уряд зробить все, щоб це відбулося в безпечних умовах.

За інформацією Урядового порталу


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1218

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38790

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1935

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12043

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді