Як подати відомості про трудову діяльність для створення е-трудової книжки: нагадує ПФУ

Як подати відомості про трудову діяльність для створення е-трудової книжки: нагадує ПФУ

Доплати, надбавки, премії під час війни: більше прав, менше гарантій

Відомості про трудову діяльність в електронній формі може подати як страхувальник за працівників, так і сам працівник через вебпортал електронних послуг ПФУ:

  • у вигляді сканкопій документів;
  • в оцифрованому вигляді — шляхом створення запису в електронному кабінеті страхувальника або застрахованої особи, до якого додають сканкопії документів, на підставі яких вносять запис.

Скановані копії мають бути в кольоровому форматі з оригіналів документів та містити всі сторінки трудової книжки у хронологічному порядку та поля відповідних документів.

Подають відомості з обов’язковим накладанням кваліфікованого електронного підпису страхувальника або працівника, який надає таку інформацію.

Нагадуємо, Порядок подання роботодавцями і працівниками відомостей про трудову діяльність в електронній формі затвердили постановою ПФУ від 12.03.2021 № 11-1.

За інформацією ПФУ

Як подати відомості про трудову діяльність для створення е-трудової книжки: нагадує ПФУ
АНДРІЙ ДУДНІК,експерт Експертус: Головбух
На період дії воєнного стану свята і неробочі дні скасували. Як це вплине на розрахунок відпускних та лікарняних — у статті

Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13845

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14881

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді