Як відкрити е-лікарняний із вагітності дистанційно

Щоб дистанційно відкрити лікарняний, вагітним українкам за кордоном не потрібно перебувати на обліку в Україні.

Як відкрити е-лікарняний із вагітності дистанційно

Чи зараховувати до стажу держслужби період простою

МОЗ урегулювало процедуру формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність (МВТН) для українців, які через війну виїхали за кордон. Для цього внесло відповідні зміни до свого наказу від 01.06.2021 № 1066.

Із 30-го тижня вагітності жінка має право на листок непрацездатності та відповідні соцвиплати від держави. Для вагітних українок, які нині перебувають за кордоном, немає значення, чи стояли вони на обліку в Україні. З 30-го тижня вагітності лікар сформує їм МВТН.

На 30-му тижні вагітності жінка має:

  • зв’язатися з лікарем, який вів або веде її вагітність;
  • надіслати медичні документи з останнього обстеження в країні перебування;
  • заявити про бажання сформувати МВТН.

МВТН може сформувати також сімейний лікар, з яким жінка уклала декларацію. Якщо вона втратила контакт зі своїм лікарем, може звернутися до іншого лікаря, який має доступ до електронної системи охорони здоров’я.

На підставі іноземних медичних документів, що надала жінка, лікар:

  • створить медичний запис про вагітність, що перебігає за медичним супроводом лікаря за кордоном;
  • сформує МВТН з 30-го тижня вагітності, на основі якого система автоматично створить е-лікарняний.

За інформацією МОЗ


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Листок непрацездатності – порядок заповнення та зразок

Листок непрацездатності: ➤ лист непрацездатності – бланк ➤ лист непрацездатності – зразок заповнення ➤ інструкція заповнення ➤ листок непрацездатності – зміни 2024 року ➤ як правильно оплатити лікарняний за листком непрацездатності.
64136

Лікарняні 2024: нарахування та оплата

Лікарняні 2024 ✔ Розрахунок лікарняних ✔ Нарахування лікарняних ✔ Оплата лікарняних в 2024 році в Україні ✔ Приклад розрахунку лікарняних
100293

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
131291

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді